Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η σελίδα του Mark Zuckerburg (δημιουργός ) στο Facebook παραβιάστηκε από hacker

Ένας ανώνυμος hacker έφερε σε δύσκολη θέση το Facebook αλλά και τον ίδιο τον Mark Zuckerburg αφού κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook. Το παράδοξο είναι πως ο hacker δεν προέβη σε καμιά άλλη δραστηριότητα εκτός από το να γράψει ένα σχόλιο:



"Let the hacking begin: If facebook needs money, instead of going to the banks, why doesn't Facebook let its users invest in Facebook in a social way? Why not transform Facebook into a 'social business' the way Nobel Prize winner Muhammad Yunus described it? What do you think? #hackercup2011".

Μετάφραση: "Εάν το Facebook χρειάζεται λεφτά γιατί δεν αφήνει τις τράπεζες και δεν επιτρέπει στους χρήστες του να επενδύσουν σε αυτό με κοινωνικό τρόπο? Τι πιστεύετε?"

Ο hacker απέκτησε πρόσβαση κάποια στιγμή την Τρίτη που μας πέρασε (24/1/2011) και ακόμα δεν είναι σίγουρο πως κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση, αναφέρει ο σύμβουλος της εταιρίας ηλεκτρονικής ασφάλειας Sophos, επίσης αναφέρει πως κάλο θα ήταν ο Mark Zuckerburg να δει με πιο προσεκτικό μάτι τον τρόπο που διασφαλίζει τα προσωπικά του δεδομένα. Αν και δεν είναι σίγουρο αν φταίει ο ίδιος επειδή ήταν απρόσεκτος με τον κωδικό του ή έπεσε θύμα phising. Έχει αναφερθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να του εκλάπη ο κωδικός ενώ έμπαινε στο Facebook μέσο απροστάτευτου δικτύου από τα Starbucks.

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι πως το συμβάν έφερε σε δύσκολη θέση το Facebook την στιγμή που προσπαθεί να πείσει τους χρήστες του να πάρουν μέτρα ασφαλείας. Η εταιρία δεν έκανε κανένα σχόλιο για το πως μπορεί να συνέβη αυτό αν και είναι γνωστό πως τον λογαριασμό του Mark Zuckerburg τον διαχειρίζονται αρκετά άτομα στην εταιρία και αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που διέρρευσε.

Επίσης η Goldman Sachs έκανε μια επένδυση στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς η οποία οδήγησε την αξία του Facebook στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια κίνηση η οποία εικάζεται πως έγινε για να βοηθηθεί το Facebook όταν βγει στο χρηματιστήριο. Ο hacker μάλλον σε αυτό αναφερόταν με το μήνυμα του το οποίο είχε και έναν τόνο ειρωνείας αφού στο τέλος αναφέρει το Facebook's Hacker Cup event στο οποίο ανταγωνίζονται αρκετοί χακερ για μια θέση στο Hacker Cup το οποίο μάλιστα θα φιλοξενείται στα κεντρικά του Facebook τον Μάρτιο του 2011

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως και η σελίδα τού Γάλλου πρόεδρου παραβιάστηκε λίγες μέρες πριν και αναρτήθηκαν σχόλια πως δεν θα κατεβεί ξανά στις εκλογές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου